Tea Leafs

DIY Feestelijk theezakje

Vandaag komt er een leuk gastblog online, geschreven door Caroline Vieira. Een theezakjes DIY en ik ben helemaal enthousiast. Hoe leuk zou het zijn om dit cadeau te geven aan een theeliefhebber? Of op te sturen naar een vriendin met bijgevoegd een mooi kaartje? Genoeg ideeën dus, ik geef gauw het woord aan Caroline. 

Na het posten van een foto op Instagram met daarop feestelijke theezakjes die ik zelf gemaakt had, kreeg ik van Rensina de vraag of ik het leuk zou vinden om hier een gastblog over te schrijven. Ik houd heel erg van thee drinken en feestelijk inpakken en om daarover te mogen schrijven leek mij een leuke combi.


Ik zal mij even voorstellen, ik heet Caroline Vieira (op IG heet ik @carolinevieira.nl), ik ben 46 jaar en in mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om met inkt, verf en alles wat met papier te maken heeft bezig te zijn. Daarnaast ben ik ontzettend fan van Groot-Brittannië en haar tradities, waaronder de high tea en vooral veel thee drinken met mooi servies. Ik heb al sinds mijn tienertijd last van een chronische darmziekte en maagproblemen. Ik kwam erachter dat ik niet goed tegen koffie en zwarte thee kon. Hierdoor ging ik op zoek naar alternatieven zoals groene, witte en kruidenthee. Mijn favorieten zijn groene sencha lemon en Earl Green thee voor overdag en gedroogde munt voor het slapen gaan. Thee drinken is voor mij ook het moment van de dag om even rust te nemen en te genieten van een lekker warm kopje thee.

In deze DIY maak je een feestelijk theezakje waar je losse thee in doet. Het theezakje is bedoeld als cadeauverpakking. Met behulp van een thee-ei of losse theezakjes zoals je in de webshop van Yourdailyteacup vinden kan, kan je een kop thee zetten. Ook de proefzakjes met losse thee kan je hier vinden.

Hier volgt het DIY stappenplan:
1. Trek het patroon over met een potlood op het overtrekpapier. Het patroon krijg je gratis toegestuurd per mail als je je hier inschrijft op de PARTEA nieuwsbrief van Yourdailyteacup.
Ik heb het overtrekpapier van Canson gebruikt (Croquis échelle Canson – 90 g/m2 A4 50 vel).
2. Knip of snijd het patroon uit.
3. Vouw de vouwlijnen om.
4. Perforeer een gaatje als je er een touwtje doorheen wilt doen (hierdoor kan er wel een beetje thee uit vallen)
5. Schrijf of kalligrafeer op de voorzijde de theesoort en bijvoorbeeld hoeveel gram erin zit, hoe lang de trektijd is of met welke temperatuur de thee gezet moet worden. Ik gebruikte hier witte inkt van Dr.Ph. Martin’s Bleedproof White en een kalligrafiepen.
6. Plak of lijm de aangegeven plaatsen. De bovenste drie plakrandjes kan je het beste pas sluiten als de thee er al in zit. Ik vind zelf de dubbelzijdige tape van de Action heel fijn.
7. Doe de thee erin, 2 gram is voldoende voor een kop thee.
8. Sluit de bovenste plakrandjes met lijm en het sluitklepje met mooie tape of een stickertje.
9. Met een mooi touwtje erdoor, vast gemaakt aan een kaart of cadeau, maak je er een compleet feestje van.


Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren, want niets is zo fijn als het geven van een mooi ingepakt cadeau, toch? Het idee van het feestelijke theezakje komt uit het mooie boek ‘Calligraphy Styling’ van Veronica Halim, een boek vol mooie styling tips en DIY’s.

Dank voor je mooie gastblog Caroline! Fijn om op deze manier weer een leuke DIY toe te kunnen voegen.
Heb jij nou ook een idee voor een gastblog? En denk je dat dat heel geschikt is voor Mydailyteacup? Laat het ons weten en wie weet kom jij de volgende keer aan het woord.

Winkelmand sluiten