Tea Leafs

Mate Honey Havermout Pannenkoekjes

Zoek je een lekker ontbijt receptje? Dan ben je bij dit blog aan het juiste adres! Ik maakte namelijk heerlijke Mate Honey pannenkoekjes. Perfect voor je zaterdag- of zondagochtend ontbijtje, wanneer je net wat uitgebreider de tijd kunt nemen voor je start van de dag. Een kop thee en de krant erbij en genieten maar! 

Dit recept heb ik overigens niet helemaal zelf verzonnen. Klant vanaf het eerste moment en instagramvolgster Sophie (@phiephoto) deelde net als Floor een lekker recept tijdens mijn winactie  Ze had niet gewonnen, maar toch kon ik het niet laten om dit recept uit te proberen! En gelukkig maar, want dit wil je niet missen. 

MATE HONEY 

Allereerst kort wat over de thee. Mate (spreek uit als Maté) is een kruid dat dé nationale drank is van Argentinië en Brazilië, ook wel Yerba Mate genoemd. Het wordt traditioneel gedronken uit een kalebas met een speciaal rietje. Hierbij is het gebruikelijk dat de gastvrouw eerst drinkt en de drank vervolgens wordt doorgegeven aan de andere gasten. Het is dus een echt familiegebruik.

Mate bevat veel cafeïne en je moet deze dus niet drinken voordat je gaat slapen, mocht je hier gevoelig voor zijn 😉
De thee geeft je dus veel energie en daarnaast is de thee erg gezond en bevat het veel vitaminen en mineralen. En stimuleert het de vetverbranding.

Op dit moment verkoop ik 4 soorten Mate in mijn webshop. Pure Mate, Mate Honey, Mate Lemon en Girl from Ipanema. In dit recept wordt Mate Honey gebruikt, wat erg lekker is in de pannenkoekjes.

MATE HONEY HAVERMOUT PANNENKOEKJES 

Ingrediënten voor 5 pannenkoekjes:
* 35 g havermout
* 1 banaan
* 1 ei
* 1 tl bakpoeder
* Half kopje sterk gezette Mate Honey thee (via yourdailyteacup.nl)

Ter garnering: een halve banaan, honing en kokosrasp.

HOE GA JE TE WERK:

Zet als eerst thee van de Mate Honey. Zet dit extra sterk door een dubbele hoeveelheid thee te gebruiken. Laat dit trekken en vervolgens afkoelen.
Maak een beslag van de havermout, ei, banaan, 1 tl bakpoeder en een half kopje afgekoelde thee. Dit kun je het beste met een keukenmachine doen aangezien je dan ook de havermout wat kleiner kunt vermalen.
Het beslag blijft wat dikker dan normaal, maar dit is prima.

Verhit nu wat olie in een koekenpan, zodra dit een beetje is opgewarmd kun je het eerste pannenkoekje gaan bakken. Ik gebruikte een klein pannetje en maakte 1 klein pannenkoekje per keer. Maar uiteraard kun je ook een grotere pan gebruiken en drie tegelijk maken. Let goed op, want ze worden snel bruin.

Draai de pannenkoekjes om en bak ook de andere kant bruin. Dit gaat ook vrij snel, de pannenkoeken zullen dan ook een beetje fluffy blijven aan de binnenkant (net als pancakes, wat lekker is!). Maar mocht je dit niet willen, dan kun je uiteraard minder beslag gebruiken om zo minder dikke pannenkoekjes te maken.

Leg de pannenkoekjes op elkaar en maak het af met plakjes banaan, kokosrasp en honing. Lekker smullen maar!

Geniet er van met een heerlijk kopje Mate Honey on the side! Een energieke start van de dag, mede door de Mate.
Je zult merken dat je de thee echt terugproeft in de pannenkoekjes. Mede door de extra toegevoegde honing als topping.

Ga jij pannenkoekjes bakken? Wil je dan een foto delen met #mydailyteacup, #yourdailyteacup of tag @yourdailyteacup? Ik ben namelijk erg benieuwd naar je foto en wie weet bedenk jij wel andere toevoegingen of toppings die goed matchen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelmand sluiten