Tea Leafs

Muntthee met een twist

Op het bloggers event van Dutch Tea Festival leerde ik van Jerry van Kaldi hoe je echte muntthee moest maken. Vaak is dit namelijk heet water waar een paar muntbladeren in gekwakt zijn… Nou is dit best lekker, maar dit is dus niet de officiële manier zoals de Marokkaanse muntthee wordt gemaakt. De Marokkanen gebruiken Gunpowder als basis thee. Dit is een soort groene thee, ook lekker maar wat zwaarder. Van Jerry heb ik een hele zomerse, verfrissende versie geleerd. Vandaag voor jullie het recept, want het is erg lekker! 

Benodigdheden: 
* Sencha Tea, ik gebruikte in dit blog deze van Kaldi, maar Yourdailyteacup heeft ook een hele goede biologische Sencha.
* Muntbladeren
* Sinaasappelpartjes
* Grote glazen en eventueel een lepeltje
* Optioneel, honing voor de zoetheid

Kook water in je waterkoker of fluitketel. Zorg ervoor dat deze niet helemaal is doorgekookt, maar stop de waterkoker als het net begint te borrelen (70/80 graden). Wist je dat je aan het water kunt zien hoeveel graden het water ongeveer is?

– Start borrelen = 70/80 graden
– Veel bubbels = 90 graden
– Bruisend en vol bubbels = 100 graden.

Op deze manier kun je zonder waterthermometer zien hoeveel graden je water ongeveer is.

Als het water bijna kookt (70/80 graden) stop je de waterkoker en giet je het hete water in een groot glas. Doe een schep Sencha thee in een theezeefje of thee-ei en laat dit twee minuten trekken.

Vervolgens stop je hier 1 of 2 schijven sinaasappel in en als laatst een aantal munttakken. Let erop dat je eerst een klap op de bladeren geeft (tussen twee handen). Op deze manier komen de smaakstoffen beter vrij. Even laten trekken en drinken maar!

Erg lekker als warm drankje met een koekje on the side! 😉
Maar koud is het ook lekker verfrissend. Ik denk dat het dan ook een goede ice tea zal zijn in de zomer. Heerlijk!

Ga jij dit recept uitproberen? Ik ben heel erg benieuwd naar je mening en je foodfoto uiteraard. Mocht je een foto willen delen, dan zou ik het leuk vinden als je mij tagt @yourdailyteacup of gebruik de #mydailyteacup. 

Winkelmand sluiten