Tea Leafs

Fruit Madness Ice Tea

Vorige week zondag stond ik met Yourdailyteacup op een garage-, stoep- en schuurverkoop in mijn geboorteplaats Visvliet. Wat was het leuk, er kwamen vele oude bekenden langs, vrienden van mijn ouders en natuurlijk ook nieuwe mensen die geïnteresseerd waren in mijn thee. Ik heb leuk verkocht en vooral de catering verliep goed want het was prachtig weer. Iedereen had dus wel trek in een kop koffie, thee, ijsthee of plak zelfgebakken cake. Nou die icetea was zo lekker geworden dat ik het recept gauw hier deel, kun je hem gelijk maken met dit warme weer!

FRUIT MADNESS ICE TEA, WAT HEB JE NODIG: 

* 2,5 thee maatscheppen Fruit Madness thee (te koop in mijn shop: Yourdailyteacup)
Deze maatlepels zijn te vinden in de webshop, onder accessoires. Maar mocht je geen thee maatschepje hebben, kun je er vanuit gaan dat het 2 a 3 theelepels per maatschep is.
* Citroen
* Koud water (circa 1/1,5 liter)
* evt. munt en andere zomers rood fruit

Icetea kun je op twee manieren maken; op de hot- en coldbrew methode. Het komt er op neer dat je bij de hotbrew de thee kookt zoals je normaal ook thee maakt, maar dan de thee extra lang laat trekken. Als dit is afgekoeld laat je dit 2-3 uur in de koelkast staan en vervolgens vul je het aan met ijsklontjes en citroen.
De coldbrew methode duurt veel langer, want de theeblaadjes lossen op in koud water, maar de smaak wordt meestal veel smaakvoller. Deze ijsthee heb ik op de coldbrew methode gezet.

Bereiding: 

1. Doe koud (kraan of bron) water in een grote kom of gebruik bijvoorbeeld een waterkan.

2. Gebruik 1,5 keer de hoeveelheid losse thee dan je normaal zou gebruiken. Op deze manier weet je zeker dat de ijsthee sterk genoeg zal worden qua smaak. Het handigst is om een los theefilter te gebruiken, deze kun je na gebruik makkelijk weglopen en zit je er niet mee dat je de ijsthee eerst nog moet zeven.

3. Voeg suiker naar smaak toe, ik heb dit bij de Fruit Madness thee niet gedaan en ik miste het ook helemaal niet. Maar ik kan me voorstellen dat je het zoeter wilt hebben, dus voeg suiker naar smaak toe.

4. Laat de thee een nacht tot dag trekken in het water en haal het filterzakje er vervolgens uit. De thee zal nu donkerrood gekleurd zijn.

Tip! 

Nu je toch een dag of nacht moet wachten op je ijsthee, kun je net zo goed nog even nieuwe ijsklontjes maken. Hoe leuk zijn deze ijsklontjes met vers fruit erin? Staat leuk als garnering toch?

Ze zijn heel gemakkelijk te maken, vul je ijsklontjesvorm met water en voeg vervolgens stukjes gesneden fruit toe. Ik heb gekozen voor aardbei en limoen, maar je kunt natuurlijk lekker variëren.

5. Voeg naar smaak garnering toe. Een aantal citroenschijfjes geeft lekker verfrissing aan de ijsthee en verder heb ik muntthee en wat stukjes aardbei toegevoegd. Dit is lekker en ziet er ook nog eens leuk uit!

6. Je kunt eventueel nog ijsklontjes toevoegen.
Giet de ijsthee in een lekker groot glas, voeg eventueel nog wat toppings toe en een rietje!

Fruit Madness thee

Zoals je in de ingrediënten al kon lezen heb ik een thee uit mijn eigen webshop gebruikt (tja promotie is alles 😉 ).
De Fruit Madness is een echte kruidenthee met veel fruit. Het wordt dan ook donkerrood als je hem zet.

”Totale waanzin deze explosie van fruit en ook waanzinnig in mogelijkheden. Warme thee, ijsthee en perfect om te mixen met je favoriete pure theesoort. En wat dacht je van een cocktail met Fruit madness? Zet de thee extra sterk net als bij ijsthee en gebruik het als basis voor een heerlijke cocktail.” – Yourdailyteacup.nl

De thee bevat: Vlierbes, Appel, Hibiscus bloesem, Rozenbottel schillen, Aroma, Passievruchtstukjes, Kiwi.

Ga je deze heerlijke ijsthee nou ook maken? Of heb je inspiratie voor nieuwe thee recepten?
Wil je dan een foto delen met #mydailyteacup of tag @yourdailyteacup? Ik ben namelijk erg benieuwd naar jullie versie. 

Winkelmand sluiten