Tea Leafs

Yourdailyteacup #4: Nieuwsbrief, eigen producten en eerste markt

Na een drukke decembermaand waar ik de YDTC update even liet voor wat het was, is het nu in het nieuwe jaar weer tijd voor een update. Er is namelijk weer hartstikke veel gebeurd de afgelopen tijd, ik las namelijk dat de vorige update ging over de eerste bestellingen en de opening van mijn webshop. Ik krijg altijd goede reacties op deze updates dus ik blijf er lekker mee doorgaan! 🙂 Vinden jullie vast niet erg haha. 


De afgelopen tijd was ik druk met shooten! Nieuwe producten, maar ook mooie sfeerplaatjes voor instagram en facebook. Ik wil graag een mooie feed creëren en zo steeds meer volgers (en hopelijk kopers) verzamelen. Tot nu toe gaat het echt heel goed, ik krijg vele leuke reacties, lieve likes en berichtjes en komen er steeds meer volgers. Ik ben inmiddels over de 600 volgers heen, zo tof!!


Eind november was het zover, de eerste ‘markt’. Vanaf het begin leek het me leuk om erop uit te gaan met de webshop, staan op markten, events en beurzen. Toen ik zag dat Martine van @omstebeurt weer open ateliers organiseerde besloot ik haar een mailtje te sturen. En ze vond het meteen leuk als ik langskwam met mijn spulletjes. Het was leuk, maar helaas waren er niet veel kopers. De meeste mensen kwamen natuurlijk om een kijkje te nemen bij alle kunstenaars, fotografen en naaiateliers die in de andere ateliers te vinden waren. Alleen bij Martine en mij konden ze wat kopen. Maar desondanks heb ik vele leuke reacties gekregen en nog aardig wat verkocht.


En toen was het zover, ik lanceerde mijn eerste eigen product! Best spannend, want zouden de mensen het wel leuk vinden of was het niet te duur? Maar ik hoefde me geen zorgen te maken. De Yourdailyteacup Theeadventskalender stond nog geen uur online of de eerste was al besteld. Het liep lekker door, ik maakte de hele box met de hand (stickers plakken, per stuk vullen, dichtplakken en mooi in de doos). Dus op een gegeven moment kon ik lekker werken aan de bestellingen. Maar toen ik had besloten om een adventskalender op te sturen naar een blogger als steuntje in de rug, en zij hem uitgebreid deelde in haar instagramstories, liep het helemaal storm! Zelfs zo erg dat ik op een gegeven moment mijn ouders en broertje inschakelde om mij te helpen haha. Deze actie was heel tof om mee te starten, ik heb meer dan 160 adventskalenders mogen versturen! #trots De reacties waren overigens ook zo leuk, ik kreeg soms dagelijks reviews te zien van de theeën of mooie foto’s toegestuurd. Ja dit was echt geweldig! Ik moest zeggen dat ik stiekem wel wat af moet kicken. Niet meer zo veel bestellingen en leuke foto’s op instagram, maar ja hopelijk komt dat snel terug.


Na het succes van de adventskalender vond ik dat het tijd was voor nog meer leuke cadeaupakketten en eigen producten. Zo maakte ik cadeauboxen van verschillende bedragen en stelde ik proeverijen samen n.a.v. de adventskalender. Dus mocht je nog benieuwd zijn naar meer thee smaken maar niet weten welke je moet bestellen? Dan kun je dit uitproberen om nieuwe favorieten te vinden. Je kunt alle producten vinden onder Cadeaus.


Ik sloot het jaar af met een heuse YDTC nieuwsbrief! Ik heb een tijdje getwijfeld of ik wel een nieuwsbrief moest opstarten, want ja er zijn er al zoveel dat de mailbox vaak overstroomd. Maar ik kom steeds vaker op ideeën die ik kan delen in een nieuwsbrief, denk aan nieuwe producten, leuke weetjes of speciale kortingscodes. Daarom de hoogste tijd om te starten met een (hopelijk) leuke reeks aan parTEA nieuwsbrieven. Mocht je ook zin hebben om om de zoveel week een feestje in je mailbox te ontvangen? Meld je dan snel aan via deze LINK.


Yay ik begon januari goed met een gloednieuw product! Namelijk de Yourdailyteacup Monthly TEA Box. Een soort abonnement met de leukste en lekkerste theeën, specials en af en toe leuke extra’s. Je kunt de box eenmalig bestellen, maar ook gaan voor een abonnement van 3, 6 of 12 maand. Wow wat kreeg ik een hoop leuke reacties toen ik dit deelde op instagram. Helaas nog geen bestellingen, maar hopelijk komt dit snel 🙂 Dit product is in de webshop te vinden onder Cadeaus.

Zo dit was het eerst wel weer! Haha
Maar er staat nog van alles op de planning. Zo ga ik binnenkort weer naar Show Up, om inspiratie op te doen, leuke merken te leren kennen en bij te kletsen met ondernemers.
Komt er een heuse YDTC stempel! Als het goed is heb ik hem bijna binnen. Zo leuk.
Worden er nieuwe illustraties gemaakt door NinaMaakt. Wat en waarom? Dat vertel ik jullie de volgende update. Maar mocht je vragen hebben, stel ze gerust in de comments of stuur me een mailtje!

Winkelmand sluiten