Tea Leafs

Earl Grey-Peren Cheesecake

Hiep Hoera, morgen (de 26e) ben ik jarig! Tijd om de bakboeken weer uit de kast te halen, want taart hoort bij een verjaardag uiteraard. Ik ga altijd zelf aan de bak en het liefst iedere keer iets nieuws, want dat vind ik het leukst. Deze keer een nieuw theerecept, want dat is nu extra fijn om mee te experimenteren. Dit recept vond ik in een tijdschrift en heb ik een beetje aangepast. Daarom vandaag voor jullie het recept van de Earl Grey-Peren Cheesecake. Hij is al even getest, maar morgen ga ik goed proeven 🙂

INGREDIËNTEN: 

Bodem:
* 100 g boter, gesmolten
* 260 g bastogne koekjes

Vulling:
* 230 g zachte geitenkaas (kamertemperatuur
* 230 g roomkaas (kamertemperatuur)
* 165 g rietsuiker
* 15 g maizena
* 1 tl vanille extract
* Snufje zeezout
* 3 grote eieren
* 60 ml zure room

Topping:
* 355 ml zure room
* 40 g rietsuiker
* 4 tl pocheer siroop (zie hieronder)

Gepocheerde peren:
* 950 ml kokend water
* 3 volle theescheppen Earl Grey thee (via Yourdailyteacup.nl)
* 165 g kristalsuiker
* 1 vanillestokje
* 3 rijpe peren
* Sap van 1 citroen
* Granaatappelpitjes

HOE GA JE TE WERK:

1. Allereerst gaan we met de bodem aan de slag. Verkruimel hiervoor de bastognekoekjes, dit gaat het snelste met een keukenmachine. Meng de gesmolten boter door de kruimels en roer het goed door.
Bekleed een bakblik (circa 23 cm) met bakpapier en vet de randen in. Vul het blik gelijkmatig met de koekkruimels en druk deze met een lepel stevig aan. Zet het blik in de koelkast.

2. Vervolgens maken we de gepocheerde peren. Pak een pan, doe de losse thee in een filter en schenk kokend water over de thee en laat het 5 minuten trekken. Voeg de suiker en het vanillestokje toe en breng het aan de kook.
Schil en snijd de peren door de helft en voeg ze samen met het citroensap toe aan de thee. Laat het 10 minuten zacht koken tot de peren zacht zijn. Haal de peren uit de pan en laat de thee 20 minuten zacht koken tot het iets dikker en stroperig wordt. Laat het afkoelen.

Verwarm de oven voor op 140 graden (hetelucht).

3. Dan maken we de cheesecake vulling. Mix de geitenkaas, roomkaas, suiker, maizena, vanille extract en zout tot het glad en romig is. Voeg een voor een de eieren toe en op het laatst roer je de zure room erdoor.
Giet de vulling in de taartvorm en bak het geheel zo’n 40/45 minuten.

4. Terwijl de cheesecake in de oven staat, meng je de zure room, suiker en de theelepels pocheer siroop.
Zodra de baktijd is afgelopen schep je dit mengsel voorzichtig over de cheesecake en zet het voor nog 10-20 minuten in de oven.

Haal de cheesecake uit de oven en laat hem 1 a 2 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Daarna zet je hem in de koelkast om helemaal af te koelen.

5. Snijd de peren in stukjes en verdeel ze met wat granaatappelpitjes en een scheutje pocheer siroop over de taart.

Tip: Snijd de cheesecake met een groot, warm en schoon koksmes en maak je taartpuntje af met een scheutje pocheer siroop. Geniet er van, lekker met een kopje thee!

Ga je deze heerlijke taart nou ook maken? Wil je dan een foto delen met #mydailyteacup, #yourdailyteacup of tag @yourdailyteacup? Ik ben namelijk erg benieuwd naar jullie versie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelmand sluiten