Tea Leafs

Morning Sunrise Taart

Daar is ie dan eindelijk, het recept voor de Morning Sunrise taart! Nadat het een groot succes was op Festeaval, ik hem nogmaals maakte voor de Vint-Iets Market in Raalte voor de verkoop en hij ook is goedgekeurd door een heleboel theeverzamelaars is het de hoogste tijd dat het recept online komt op het blog. Kunnen jullie deze verukkelijke taart allemaal zelf gaan maken.

INGREDIËNTEN: 

* 250 g boter, gesmolten
* 250 g bruine basterdsuiker
* 5 eieren
* 1 tl bakpoeder
* 1 tl vanille aroma
* 250 g zelfrijzend bakmeel
* 2 theescheppen Morning Sunrise thee (via Yourdailyteacup.nl)
* 60 ml melk

Thee Siroop:
* 240 ml water
* 2 theescheppen Morning Sunrise thee (via Yourdailyteacup.nl)
* 180 g bruine basterdsuiker
* 1/2 tl vanille aroma

Decoratie:
* 450 ml slagroom, om te kloppen
* 2 tl vanille suiker
* Mango

HOE GA JE TE WERK:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Gebruik twee bakvormen van ongeveer 20cm en vet deze in en gebruik eventueel nog een bakpapier. Of doe, net als ik deed, alles in 1 blik en snijd de cake na het afkoelen doormidden.
Verwarm de melk en voeg de losse thee, dat je tot kleine stukjes hebt gemalen toe. Laat dit staan.

Mix met een mixer de boter en suiker voor 3 minuten tot het licht en luchtig is. Voeg de vanille aroma en vervolgens de eieren een voor een toe. Mix alles goed door en voeg als laatst het melk/theemengsel toe.
Roer nu het zelfrijzende bakmeel en het bakpoeder door het beslag.

Verdeel het beslag over de twee vormen (of één vorm) en zorg dat de boven- kant glad is, dit kun je het beste doen met een spatel of een lepel. Plaats beide vormen in de oven en bak ze in 30-40 minuten gaar en goudbruin. Haal de vormen uit de oven en laat ze afkoelen.

Zodra de cakes in de oven zitten, maken we alvast de siroop. Kook het water, de losse thee (in een papieren theefilter) en suiker samen tot het een siroop wordt. Voeg de vanille aroma toe en laat het volledig afkoelen.

Voordat we de taart gaan opbouwen maken we eerst nog de room. Klop de slagroom en de vanillesuiker tot je zachte pieken ziet. Leg een cake op een taartplateau of bord en prik met een satéprikker wat gaatjes in de cake. Giet wat siroop op de cake en in de gaatjes. Kijk zelf even hoeveel je lekker vindt. Verdeel een helft van de room over de cake en plaats de tweede cake hier bovenop. Herhaal het proces met de siroop en verdeel de laatste helft room over de cake. Als laatst garneer je de cake met stukken mango.

Geniet er van met een heerlijk kopje Morning Sunrise!
Mocht je nog een extra touch willen toevoegen, dan kun je de siroop nog een beetje over de taart gieten bij het serveren… 

Ga je deze heerlijke taart nou ook maken? Wil je dan een foto delen met #mydailyteacup, #yourdailyteacup of tag @yourdailyteacup? Ik ben namelijk erg benieuwd naar jullie versie. Dus ik zou zeggen kom maar op met die food foto’s ?

Winkelmand sluiten